torsdag 19 juni 2014

Tre bra saker händer varje dag

Det var jättelängesen jag samlade på mig "tre bra saker". Det går ut på att hitta tre positiva saker varje dag. Jag läste det för tio år sen i en må bra-bok. Något som händer, något som någon säger, den där millisekunden av tur, stora saker och små upplevelser. Det är så bra att reflektera och tänka efter när man varit igång en dag. Jag tycker det i alla fall. Och att försöka att fokusera på det som varit bra. Det är så lätt att det händer något jobbigt - och sen glömmer man att det minsann hänt minst tre bra grejer!

1. Folke vägrade sova på förmiddagen (okej, kanske inte det mest positiva). Men, i stället läste vi sagan om Laban och Labolina och Folke skrattade hela sagan igenom. Om det var åt mig, bilderna eller vad Laban gjorde låter jag vara osagt.

2. Jag har städat upp lite på bloggen. En skön känsla. Äntligen!

3. Jag var övertygad om att flädersaften var slut och såg framför mig att jag skulle behöva sätta mig i bilen, åka till mormor, plocka fläder i meterhöga nässlor och sedan vänta minst en vecka. Så när jag rensade ur frysen (vi drog igång frysboxen i källaren förra sommaren för att golvsliparen skulle slipa parketten i köket och har sedan dess haft köksfrysen avslagen...tills igår) - vad hittade jag där? Minst sex liter outspädd flädersaft minsann. Hoho!

Utmana dig själv. För visst har det hänt tre bra saker idag?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar