måndag 23 juni 2014

Vi skulle bara bo in oss

Huset - som vi i midsomras firade ett år i - har genomgått en invändig förändring. Vi lovade oss själva att vi inte skulle göra någonting med huset, vi skulle först bo in oss. Därför har vi under året så klart målat källartrappen, slagit ner en vägg och fått ett dubbelt så stort vardagsrum, tapetserat om vardagsrummet, målat innertaket i samma rum, brutit upp golvet och slipat originalgolvet som låg under, tapetserat och målat om i den lilla hallen, slipat köksgolvet, lagt om delar av taket, bytt ut systemet för vattenpumpen, bytt pelletsbrännare och ritat upp storstilade planer för både hus och trädgård så att vi har att göra i minst 10 år.

Fågeltapeter och Musse Pigg-säng

Det här med att ibland ta det lugnt vet jag inte riktigt om vi vet hur man gör. På semesteragendan finns ett trädäck under vår gigantiska ek med. Likaså ska vi göra i ordning lillemans rum så att det är giftfritt och utvädrat lagom till han ska flytta in. Det kommer att bli den här tapeten med fåglar på, en Stringhylla med skrivbordsskiva och en Musse Pigg-säng från 50-talet.

Mer trädgård i trädgården

Vi kommer nog också att försöka skapa lite mer trädgård i trädgården. Ena halvan är lummig och ganska mysig. Den andra halvan har tidigare ägare använt som fotbollsplan. Det säger en del om kalheten. Där tänkte vi på sikt bygga ett garage och kanske en pergola. Till att börja med ska jag trycka ner en vildros och några rosenskott från mormors gamla trädgård för att om några år slippa insyn från vägen. Vi har redan i år satt en tujahäck som vindskydd.

Nästa år kommer lilleman att springa. Gissar vi. Därför behöver vi även fixa den gamla grinden från 50-talet som står gömd i boden. Den behöver både blästras och målas. Men det kan vi ju göra mitt i vintern. Dessutom behöver vi få dit grindstolpar och lite staket, något som vi gör lättast när det inte är tjäle i backen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar