lördag 12 juli 2014

Gazpacho


Kalla grejer verkar vara inne. I alla fall här hemma. Är det inte iste så är det gazpacho. Men inte med tomat. I min strandläsning här om dagen, hade man en hel avdelning bara med melon. Vi fick inspiration och gjorde en egen variant av gazpachon. Kort sammanfattat blev den underbar! Den kommer att bli en ny sommarklassiker hos oss precis som jordgubbssalladen.

Somrig gazpacho

4 portioner

1 ekologisk gurka (den smakar mer!)
1 galiamelon
1 piel de saponmelon
Ett knippe salladslök
Typ en chili
Färsk koriander
Balsamvinäger helst vit
Olivolja
Salt
Tabasco

Skala, kärna ur och skär meloner och gurka i bitar. Ansa och hacka löken och chilin grovt. Lägg gurka, melon, lök, chili och koriander i en matberedare och mixa slätt. Eller använd en stavmixer. Blanda i vinäger, olja och salt efter behag. Ställ soppan i kylen och servera iskall med tabasco.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar