fredag 11 juli 2014

Iskallt te svalkar varma dagar

Lata dagar, men inte i solen. Varken jag eller barnet är särskilt förtjusta i värme och jag kan nog klassa in i flysolenklubben. Om det finns någon. Min ljusa och fräkniga hy tål liksom inte sol så bra. Vi gillar svalka och skugga. Medan det har varit hiskeligt varmt (31-33 grader) har jag hängt i bilen med ac, varit i gallerior, suttit i en fällstol i skuggan på stranden eller pustat ut i källaren. På kvällen brukar jag brygga en kanna gott te. Just nu med smak av ingefära och citron och låta teet svalna över natt. Brygg bara 2-3 minuter och pressa inte ur påsarna om du brygger på påste (6 påsar/liter), annars blir det bittert. På morgonen blandar jag i knappt 1 dl socker per liter te och rör om. Ställer i kylen och tar fram vid lunch. Gott att svalka sig med varma dagar! Någon tipsade mig om att rooiboste var extra gott att göra iste av. Och om man är ett rooibosfan är det säkerligen jättegott. Själv föredrar jag svart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar