fredag 19 september 2014

Smulpaj med vanilj

Mitt huvud exploderar. DNS-inställningar och ompekningar är sånt mina kollegor vanligtvis gör. Jag får se det som kompetensutveckling. Att skapa webbplatser är inget konstigt. Men att peka om en adress till en annan eller att peta i avancerade DNS-inställningar är inget jag gör till vardags. Då känns det bra att i alla fall ha lite grundläggande kodkunskaper i bakhuvudet så att jag på ett -ish förstår vad jag gör. Ni ska slippa höra på denna grekiska och istället få njuta av en smulpaj - som passar bra nu i skördetider!

Det här är ett hopplock av recept eftersom jag inte var nöjd med något recept jag hittade på smulpaj. Någon ville ha kokos i men det har jag provat utan något halleluja-moment. Någon ville ha vanilj bland bären men jag ville ha det i själva degen. Och det här blev gott. Jag tog bär jag hade i frysen, ca 500 gram. Jag gissar att det går lika fint med bara blåbär, till exempel.

Smulpaj med vanilj

150 gram smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
3 msk socker
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i små tärningar. Häll i alla ingredienser i en bunke och smula ihop degen med fingrarna.

500 gram bär typ bara blåbär eller blåbär och hallon - färska eller frysta
3 msk vetemjöl
1/2 dl socker

Häll i bären i en pajform. Strö över mjöl och socker. Smula över smuldegen. Grädda i ca 35 minuter mitt i ugnen. Servera med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar