onsdag 1 oktober 2014

Rödbets- och pinjenötssallad

Sallad till middagen brukar hos oss ofta bli lite gröna blad och kanske en klyftad tomat. Bättre än inget och inte för att det inte är gott, men det är en aning tråkigt i längden. Jag har annars tre favoritsallader med ganska olika karaktär. Här kommer den första. Sötman från rödbetorna och pinjenötterna passar bra ihop med sältan från fetaosten och de kryddiga gröna bladen.

Sötsalt rödbets- och pinjenötssallad

1 påse säsongens sallad
2 färska rödbetor
300 g fetaost
1 liten påse naturella pinjenötter
1 klick honung
Olivolja
Valfri balsamvinäger

Koka rödbetorna med skal och allt i osaltat vatten tills de är mjuka, ca 45-60 minuter. Skala rödbetorna och skär dem i bitar. Skölj salladen. Rosta pinjenötterna i en stekpanna, droppa över lite olivolja och en klick honung och puttra tills nötterna är gyllene. Lägg ut salladen på ett fat. Lägg rödbetorna ovanpå och smula över fetaost. Häll pinjenötterna ovanpå. Ringla över olivolja och valfri balsamvinäger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar