onsdag 24 december 2014

Så fick vi en fröjdefull jul

Efter dryga månadens förberedelse är den äntligen här. Julen. Jag har varit tröttare än någonsin (har inte sovit en enda hel natt dvs. sex timmar i sträck, på ett helt år). Mitt sömnbehov efter denna sömnbrist är alldeles för stort för att jag ska kunna sova ikapp. Jag försöker mest härda ut och vila när Folke vilar.

Jul för oss innebär grötfrukost, julklappsutdelning (ja, efter frukost!), jullunch, kanske en promenad och därefter Kalle Anka, så småning om Karl-Bertil Jonsson och vid midnatt sjunger jag med kören. I år stannar vi hemma, men får ändå besök av lite nära och kära. Romfatslagrad julmust, Morbergs köttbullar, färska dadlar och obligatorisk nubbemat står på bordet.

Nubbemat

Japp! Gott på vörtbrödet som pålägg. En burk.
200-250 g rumsvarmt smör
En finhackad purjolök
En halv burk ansjovis
Två hårdkokta ägg

Förväll löken lätt i hett vatten en liten stund. Låt den rinna av. Hacka ansjovisen. Hacka äggen. Blanda alla ingredienserna till en smörig massa. Förvara i kylen och ha sedan på vörtbrödet.


Jag önskar er alla en riktigt god jul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar