söndag 4 januari 2015

Förkylningsjuice

Efter en mindre turné i södra Sverige var det skönt att landa hemma. Eftersom vi vägrat (det har inte passat) att köpa en kombi blev vår VW Golf en aning fullpackad. Med oss hem kom en råsaftcentrifug. Som jag har längtat! Eftersom jag på nyår drog på mig en elak förkylning (de andra två i familjen var redan förkylda) har jag och maken druckit en förkylningsjuice några dagar i rad. Receptet hittade jag i en bok hos mina föräldrar. Om den botar en förkylning? Osannolikt. Men juicen är varm - och känns riktigt bra i en ond eller kliande hals. Använd gärna ekologisk frukt eftersom det kan sitta bekämpningsmedel i skalet.

Förkylningsjuice

1 stor tillbringare

2 äpplen - gärna en friskare sort
6 cm färsk ingefära
1 ekologisk (ovaxad) citron
Honung
2 muggar vatten

Koka upp vattnet. Kärna ur äpplena och klyfta dem. Dela citronen. Lägg äpplen med skal, ingefära med skal och citron med skal i råsaftcentrifugen och kör. Häll upp juicen i en värmetålig tillbringare. Slå i två muggar hett vatten. Blanda i honung efter smak och rör om. Njut direkt!

Nyårsvy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar