söndag 11 januari 2015

Stormigt ute, glassigt inne

Vi klarade oss bra i stormen som passerade igår kväll. Det blåste rejält! Men vi fick behålla strömmen, värmen, vattnet och allt annat som man är orolig för när det blåser hårt efter blötsnö. Innan nyår hade vi ett helt gäng bananer som höll på att bli övermogna - och vi som skulle resa bort i en vecka. Istället för att mosa in dem i bilen valde jag att frysa in dem. Jag delade helt enkelt bananerna i ungefär tre bitar, la på en bricka med lite plast över och frös in. Dagen efter la jag alla frusna bananbitar i dubbla plastpåsar. Jaha. Och vad gör man med en stor påse frusna bananbitar? En gudomligt god glass! Jag har inte ens någon bild, eftersom glassen alltid tagit slut innan kameran hunnit fram. Så ni får en vinterbild från slutet av december.


Bananglass

Räcker till mig

Tre-fyra frusna bananbitar
ca 2 matskedar vispgrädde (eller kvarg/yoghurt)
1/2 tsk vaniljpulver

Ev. valfri topping

Lägg bananbitarna i en matberedare tillsammans med grädde och vaniljpulver. Kör tills du fått en slät, glassliknande konsistens. Tillsätt eventuellt mer grädde och kör lite till. Skeda upp i en dessertskål och njut direkt!

Det går fint att smaksätta med lite kanel eller kakao om man gillar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar