lördag 14 mars 2015

Firat med morotskaka

Så har vi firat svärfar med morotskaka. Vilken hit! En kaka räcker till ungefär 10-15 bitar. Det beror helt på hur sötsugna dina gäster är. :) Det är pålitliga Leila Lindholm som skapat receptet. Kakan smakar kungligt till en kopp kaffe.

Morotskaka med limefrosting



3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl neutral olja, typ raps
ca 3 morötter (4 1/2 dl finrivet)

Frosting

60 g rumstempererat smör
4 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
Skal av 1 ekologisk lime
100 g creme cheese (finns laktosfri)

Morotskaka dekorerad med morotspelargonblad
Sätt ugnen på 150 grader med ett galler långt ner. Smörj och bröa en form 24 cm i diameter. Riv morötterna fint. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner dem i äggsmeten. Blanda i olja och rivna morötter. Häll smeten i formen och grädda i ca 55 minuter. Kakan ska vara torr rakt igenom när den är klar.

Vispa alla ingredienser till frostingen. Bred frostingen på kakan när den svalnat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar