måndag 16 mars 2015

Ursäkta vår missanpassade hall

Just nu är vi inne i en planeringsfas i storlek Kebnekaise. Jag vet, det kanske inte är så stort. Men har man aldrig tidigare planerat ett garage, ett stort trädgårdsland och en väggflytt inomhus med tillhörande el-, vatten- och avloppsjobb samtidigt är det rätt stort. Och så alla dessa val. Och allt som kommer på köpet. Typ som när vi planerar en väggflytt för att göra gästtoaletten en aning mindre för att å andra sidan få en väldigt mycket mer praktisk hall. Ja. Då måste vi delvis pilla ner bröstpanelen. Ska vi slipa ner all annan bröstpanel för att kunna måla om allt i samma färg? Ska vi strunta i panel? Ska vi skarva med något som "liknar"? Ska vi tapetsera om hela hallen inklusive trapphus och hall på ovanvåningen (som just nu har samma tapet)? Vi ska ju bara flytta en vägg...

Garage känns faktiskt lättare. Ansöka om bygglov. Gjuta en platta. Gräva fram el till plattan. Lösvirke eller byggsats. Bygga. Allt sånt här pyssel, som det blir när man ändrar om inomhus, skapar så en hel del merarbete. Men vi är helt på det klara med att vi ska göra alla förändringar. För hallen, som en följd av en relativt stor gästtoalett, är idag ett obrukbart utrymme. Gäster som kommer in genom huvudentrén står med kappan i handen och tittar sig förvånat omkring. Det finns inte en tillstymmelse till galgar eller krokar. Så jag tar ytterkläderna och går iväg till groventrén och hänger upp dem och ursäktar vår missanpassade hall. Opraktiskt och något vår väggflytt kommer att råda bot på.

För att slippa tänka på konsekvenserna av väggflytten grävde jag ett större land i helgen. Det blir ca 4x7 meter. Och jag tänker jobba med upphöjda bäddar med gångar emellan. Relativt enkelt. Under förutsättning att landet blir brukbart lagom till odlingsperiodens början kommer jag att så gurkor, squash, spenat, plocksallat, rödlök, vitlök och lite annat som dyker upp. Jag ska prova gojibär i år! Givetvis sätter jag potatis, det gör jag alltid. Och som alla andra år blir det Early Puritan. En absolut favorit.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar